Voeding en kanker


Laat voeding uw medicijn zijn en laat medicijn uw voeding zijn.
– Hippocrates (460 – 370 v. Chr.)

 

Kanker ontstaat doordat een cel verstoord geraakt en zich blijft vermenigvuldigen zodat er een gezwel ontstaat. dat, Eenmaal volgroeid is, zaait het uit (metastase) zodat er nieuwe gezwellen ontstaan. Het lichaam wordt overwoekerd en totaal aangetast als men niet tijdig ingrijpt. Wetenschappers hebben vastgesteld dat 30% van alle kankers door verkeerde voeding wordt veroorzaakt, 30% door roken, 15% door erfelijke factoren en 25% door diverse oorzaken.

Wie niet rookt en gezond eet, heeft 60% kans om deze ziekte niet te krijgen. Uitsluiten kan men dit nooit omdat er altijd een doorslaggevende factor aanwezig kan zijn. Wie niet rookt en zich gezond voedt, heeft bij kanker meer kans te genezen. 

 

Als 30% van de oorzaak voor kanker bij een verkeerde voeding ligt, hebben we er alle belang bij om ons gezond te voeden. Het is de beste preventie tegen kanker!
We hebben dus de keuze om kanker voor een belangrijk deel uit ons leven te bannen, of de ziekte minder kansen te geven. Gezond eten, niet roken, dagelijkse lichaamsbeweging en stressbeheersing zijn de voornaamste controleerbare preventiefactoren voor kanker.

Gelukkig zijn westerse behandeltechnieken ook verbeterd.  Toch is niet altijd duidelijk, als het gaat om voeding, wat een patiënt wel en niet moet eten tijdens een ziekteproces. Want voeding speelt ook een hele belangrijke rol bij het genezen van kanker. Je krijgt hier alleen de opdracht om gezond te eten. Maar wat is gezond?
Vanuit de Chinese voedingsleer wordt er heel anders tegenaan gekeken.

 

Werkwijze:

  • We gaan kijken hoe een kankercel zich ontwikkelt en wat het effect van voeding daarop is.
  • Hoe je voor tijdens en na de chemo om kan gaan met voeding, leefstijl en emotie.
  • Mycotherapie is zeer effectief om celgroei te voorkomen. Dit kan preventief, tijdens en na een chemokuur. Mycotherapie vermindert de bijwerkingen van een chemokuur.

Voor een volledig beeld is de bloedtest een aanrader.
Deze laat zien waar er tekorten en kwetsbare plekken zijn in het lichaam, die aangevuld en versterkt kunnen worden.