Bedrijven

Geef je medewerkers een check-up!

Iedere werkgever kent het belang van gezond personeel: niet alleen een betere inzetbaarheid en een hogere output, maar ook meer plezier op het werk.

 

Ziekteverzuim voorkomen

De Wet Verbetering Poortwachter verplicht werkgevers een actieve rol te spelen bij het begeleiden van een zieke werknemer bij zijn/haar ziekteverzuim en reïntegratie. Daarmee wordt beoogd langdurig ziekteverzuim terug te dringen. Daar kan niemand op tegen zijn!
Deze strengere eisen aan de werkgever, maken preventie nog belangrijker.
Dat kan met een checkup via een bloedtest en/of een ‘preventie-cursus’ waarmee een werknemer inzicht krijgt in zijn/haar gezondheid.

Voorkomen is beter dan genezen

En dat is precies waar iets aan gedaan kan worden.

Door onbalans in het lichaam in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen, kun je vroegtijdig ingrijpen. En dat voorkomen beter is dan genezen, weten we allemaal. Een periodieke check-up van alle medewerkers met de bloedtest kan daarbij helpen.

 

1. Bloedtest

Preventie  is beter dan genezen en is in heel veel gevallen mogelijk. Door een onbalans in het lichaam in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen, kun je ook vroegtijdig ingrijpen. Een periodieke check-up van alle medewerkers met de bloedtest kan daarbij helpen.
Kleine klachten komen boven water, door preventie kan voorkomen worden dat ze chronisch worden of verergeren.

Een check-up met een bloedtest kan gemakkelijk tussen de bedrijven door bij uw organisatie. Een bloedtest, het bespreken van de uitslag en een gezondheidsadvies kost per werkgever slechts 60 minuten.

Kijk voor meer info onder bloedtest.

 

2. Cursus

Mensen kunnen deels hun gezondheid in eigen hand nemen. In deze cursus kijken we naar:

In deze cursus kijken we naar:

  • Eenvoudige tips voor leefwijze en voeding die voor iedereen toegankelijk zijn.
  • Supplementen die ingezet kunnen worden voor een gezonde weerstand.
  • Stress en burn-out, het herkennen ervan en de oplossingen daarvoor.
  • De cursus kan gegeven worden met bedrijfsyoga, Een beweegvorm die makkelijk uit te voeren is. Het kan de werknemers fit houden en helpen te ontstressen. De concentratie wordt hoger en het arbeidsproces is daarna effectiever. Omkleden hoeft niet, het kan zelfs in je pak.

Heb je als bedrijf zelf aandachtspunten, laat het weten, die kunnen we meenemen.

 

3. Organisatie opstellingen – Systeemwerk

Systemisch Werk is bekend in de vorm van familieopstellingen en organisatieopstellingen.

Mensen leven, leren en ontwikkelen zich in verbanden: in gezinsverband, familieverband, teamverband. Elk van deze verbanden kent een eigen dynamiek, een systeemdynamiek, met eigenzinnige wetmatigheden en ordeningen die niet door een enkel individu worden aangestuurd.
Binnen een organisatie spelen de wetmatigheden van teamverband.

Op het moment dat het binnen een organisatie ‘niet soepel verloopt’ kan systeemwerk voor inzicht zorgen. De sfeer verbetert en de werkprocessen gaan daardoor soepeler verlopen. Dat zal zeker invloed hebben op de gezondheid van de werknemers!

Problemen die worden veroorzaakt in het systeem, moeten ook worden opgelost in het systeem. Hierdoor is Systemisch Werk bij uitstek geschikt om de verborgen dynamiek van het verband binnen een organisatie zichtbaar te maken.

 

Voor informatie en tarieven kun je contact opnemen.